Annemarie is in één klap verliefd op haar kantoor in De Pastorie: ‘De ruimte, de sfeer, dit is de perfecte werklocatie’

Het enthousiasme spat er vanaf als Annemarie van Toorn (51) vertelt over haar advocatenkantoor dat ze runt in kantoorvilla De Pastorie. Als blijkt dat zij haar intrede mag doen in een ware blikvanger op de begane grond is ze dolgelukkig. Nog iedere dag geniet ze van haar eigen kamer met het hoge plafond voorzien van prachtige schilderingen. De mooie originele houten vloer. En de oorspronkelijke kluis waarin ze haar documenten bewaard. “Als advocaat is dit echt fantastisch.”

Niet alleen Annemarie voelt zich thuis op deze plek, dit geldt eveneens voor de cliënten die ze er ontvangt. “Deze kamer straalt rust uit en een fijne sfeer. Dat voelen mijn cliënten ook!”

Uitstapje

Annemarie is ruim 20 jaar werkzaam als advocaat. Ondernemers benaderen haar voornamelijk voor arbeidsrechtelijke zaken en contractenrecht. Daarnaast heeft ze een mooie familierechtpraktijk waarin ze ondernemers en particulieren bijstaat. Binnen haar carrière heeft ze mooie uitstapjes gemaakt. Zo is ze onlangs met haar gezin naar het buitenland vertrokken. “Hoewel ik mijn werk vanuit Spanje prima kon blijven doen en met regelmaat naar Nederland vloog voor een zitting, merk je wel dat de afstand voor het runnen van een volwaardige praktijk te groot is”, legt ze uit.

Liefde op het eerste gezicht

Eenmaal terug in Nederland besluit Annemarie vanuit huis te gaan werken: “We huren op dat moment een klein huis. Al snel blijkt dat deze plek niet geschikt is om thuis te werken. Het is klein en bovendien merk ik dat ik helemaal niet zichtbaar ben voor cliënten. Toen dit besef langzaam tot mijn binnendrong wees een tevreden huurder van De Pastorie mij op een beschikbare ruimte.” Als Annemarie voor de eerste keer een stap in de kantoorvilla zet, is het liefde op het eerste gezicht. “De ruimte, de sfeer, het idee dat je er met meerdere ondernemers onder één dak werkt, er ging een wereld voor me open.”

Enorme groei

In februari 2019 verwelkomt Don Bezemer, eigenaar van De Pastorie, Annemarie als nieuwe huurder. “Best spannend als je nagaat dat ik op dat moment geen volwaardige praktijk draai. Je investeert toch in huurkosten, nieuwe meubilair. Al snel kreeg ik een mooie samenwerking met andere ondernemers in het pand. Ook liet ik mijn nieuwe werklocatie op social media zien en kon ik cliënten hier ook daadwerkelijk ontvangen. Het lijkt wel alsof het vanaf toen in sneltreinvaart is gegaan. Ik heb een enorme groei doorgemaakt en run nu een volwaardige praktijk. Ik besef dat ik dit te danken heb aan het mooie pand en eveneens de vriendelijke ondernemers, daar ben ik heel dankbaar voor!”

Reacties zijn uitgeschakeld.