Na een lange zoektocht kiest Rina voor De Pastorie: ‘Het is belangrijk dat iedereen zich hier thuisvoelt’

Na zes jaar ondernemen aan huis, is Rina Hoetelmans (54) sinds twee jaar trotse huurder van haar kantoor in De Pastorie. ‘De huiskamer van De Pastorie’ is hoe ze haar kantoor ook wel gekscherend noemen. Met een bank, fauteuils, een kletshoek, een creatieve hoek en uiteraard een kantoorplek. Dat heeft alles te maken met de onderneming die zij hier runt. Goed Zo! Kindercoaching staat in teken van kinderen zich op hun gemak laten voelen…

Het blijkt niet makkelijk om een kantoor te vinden dat bij Rina’s wensen past. “Ik heb op meerdere plekken gekeken, maar overal miste ik een huiselijke sfeer. Als mensen het gevoel hebben dat ze langskomen bij mevrouw de dokter, dan geeft dat een afstand. Terwijl mensen zich hier juist thuis moeten voelen. Ik ga al spelenderwijs met kinderen aan de slag: als je creatief bezig bent, dan praat je een stuk makkelijker.”

Enorme klik

Vanaf het eerste moment voelt Rina een enorme klik met De Pastorie. “Ik heb hier niet hoeven wennen! Dit is echt mijn kantoor, mijn plek.” Dat blijkt heel belangrijk in haar werk. “Kinderen vinden het best spannend om hier voor een eerste keer naartoe te komen. Op een nieuwe plek waar ze gaan praten. Die drempel wil ik juist verlagen door ze te ontvangen in ‘een huiskamer’, waar ze een spelletje spelen en een drankje drinken.”

Positieve reacties

Dat deze werkplek aanslaat, blijkt wel uit de positieve reacties die ze ontvangt van haar cliënten. “Ik heb een meisje van 17 met een moeilijke kwestie in haar privéleven op weg geholpen. Je merkt dat positieve ervaringen gedeeld worden in de omgeving, zo tipte ze: ‘je moet daar gewoon naartoe gaan, ze heeft een hartstikke lekkere bank en ze is hartstikke vriendelijk’. Dat is leuk om te horen en daar moet ik het van hebben.”

In een woonwijk

Naast haar fijne werkplek is het ook de ligging van De Pastorie die Rina enorm aanspreekt: “Het kantoorpand is gelegen in een woonwijk. Daar zou ik kinderen op de fiets wel naartoe sturen. Maar ook is er voor ouders gratis parkeergelegenheid en is het pand met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Dit biedt bij de mogelijkheid om zoveel kinderen en volwassenen in mijn praktijk te ontvangen.”

Reacties zijn uitgeschakeld.