Rob verwondert zich over de uitstraling van De Pastorie: ‘Ik heb mijn kantoor in dezelfde stijl laten inrichten’

Een pand met historie: dat is Kantoorvilla De Pastorie. Waar het pand in 1917 werd gebouwd als Pastorie voor de nog te bouwen Lourdeskerk, is het hedendaags een prachtig bedrijfsverzamelpand. Met elementen van de zeer late Jugendstil. Al tijdens de verbouwing wist Rob Schut (51) dat hij hier wilde ondernemen en dat is gelukt: “Ik heb de mooiste kamer van het pand.”

Rob heeft een onderneming in de IT en financiële industrie. Werken kan hij prima vanuit huis, maar toch besluit hij te kiezen voor een kantoor op locatie. “Een belangrijke overweging is de uitstraling van het pand. Het pand is zo prachtig opgeknapt en die lijn wilde ik doorzetten in mijn kantoor”, zegt Rob.

Reuring

“Ik heb een binnenhuisarchitect gevraagd het in te richten in de stijl van het pand. Prachtig!” Naast de uitstraling van het pand is Rob dol op de reuring die er is. “Ik heb een rustige plek om te werken, maar in deze mooie zakelijke omgeving werken ook andere ondernemers waarmee ik een goede klik ervaar.”

Zakelijke relaties

Een goede klik met andere ondernemers is niet perse voor Robs werk noodzakelijk, maar wel belangrijk om goed in zijn vel te zitten. “Als we hier iets vieren hebben, dan gaan we met traktatie langs. Zoals je dat ook met collega’s doet!” Ook benadrukt hij de prettige ontvangst van relaties. “Het pand is het eerste waar we het over hebben.”

Vergadering

Een mooi voorbeeld van een prettig ontvangst in De Pastorie: “Ik heb een bestuursfunctie bij een grote watersportvereniging. Als de haven ‘s winters dicht is, dan verplaatsen we onze vergadering naar dit kantoor. We eten eerst een hapje in de keuken, vergaderen in mijn kantoor of de tuinruimte en drinken op het laatst nog een borrel samen. Daar leent het pand zich uitstekend voor!”

Reacties zijn uitgeschakeld.