Daan is de jongste ondernemer binnen De Pastorie: ‘Je stapt hier via de achterdeur een huiselijke sfeer binnen’

Hij is pas 24 jaar oud, maar runt alweer 10 jaar zijn bedrijf Daan Computerservice. Daan Adriaansen is een ondernemer pur sang en helpt veel bedrijven verder met zijn kennis op het gebied van ICT. Hoewel hij veel op locatie werkt, maakt hij drie maanden geleden de stap van werken vanuit huis naar een professioneel kantoor binnen De Pastorie. “Het is fijn om vaker onder ondernemers te zijn.”

Leergierig als hij is, gaat Daan een praatje met andere ondernemers niet uit de weg: “Naar mijn idee is het een ongeschreven regel: staat de deur open dan kun je bij elkaar binnenlopen. En andersom geldt: is je deur dicht, dan laat je iemand even met rust. Ik merk dat ik toch vaker dan verwacht even bij iemand binnenstap voor een praatje.”

Onderling contact

Wat Daan vooral aanspreekt is onderling contact met gelijkgestemden. “Je komt hier allemaal met hetzelfde doel naartoe en dat merk je in de gesprekken onderling. Daar leer ik veel van.” Maar het is niet alleen maar werkgerelateerd: “Op de vrijdagen is het hier het drukst in het pand. Elke week is het iemand anders die vlak voor de lunch binnenstapt of ik zin heb in een visje, pizza of broodje. Samen lunchen we gezellig in de keuken.”

Sfeer

Jarenlang werkte Daan vanuit huis en juist dat huiselijke spreekt hem zo aan binnen De Pastorie. “Het gevoel dat je je auto hebt geparkeerd en dat je letterlijk via de achterdeur binnenkomt. Je stapt de keuken binnen, de trap op, en daar is je werkplek. Het voelt heel huiselijk, maar wel met de professionaliteit van een kantoor.”

Samenwerken

Het kantoor van Daan bevindt zich helemaal op zolder. “Er is ruimte voor twee bureaus, twee kasten en een bank. Precies genoeg voor mij en Luc waarmee ik samenwerk.” Waar de twee collega’s voorheen vooral telefonisch contact hadden, is dat veranderd in af en toe met elkaar een werkplek delen. “De lijnen zijn wat korter, waardoor we sneller kunnen schakelen. Ondanks we heel zelfstandig werken, is dat toch fijn.”

Reacties zijn uitgeschakeld.