Don blinkt met De Pastorie uit in verbinden: ‘Ik wil creëren dat mensen hier werken met het gevoel alsof ze thuis zijn’

Als Don en Leoniek tijdens een wandeling met de hond hun oog laten vallen op De Pastorie, zijn ze om. Van dit prachtige pand een mooi verzamelpand maken voor ondernemers, dat ziet hij wel zitten. De aankoop van het pand in 2016 is de start van een mooie ondernemersdroom, die alleen maar mooier lijkt te worden…

Sinds de start van zijn eigen advies- en ingenieursbureau is Don Bezemer dagelijks bezig met ondernemen voor zijn bedrijf: DON Bureau. “We zaten hiervoor in een mooi pand aan de Vismarkt, maar in kantoorvilla De Pastorie zie ik zoveel kansen. Als we mensen ontvangen hebben ze echt het ‘wow-gevoel’, dat blijft fantastisch om steeds te horen. Wat ik zelf het leukste vind? Je kunt hier samen ondernemen”, vertelt Don.

Verbinden

Als eigenaar van De Pastorie lijkt verbinden Don op het lijf geschreven. De bourgondiër pur sang weet als geen ander de ondernemers in het pand te vermaken. Don: “Binnenkort organiseren we een Italiaanse avond in ‘de woonkamer’ van De Pastorie. Alle ondernemers zijn samen met hun partner welkom. Ik organiseer een wijnproeverij met de lekkerste Italiaanse wijnen en bijpassende hapjes zoals zelfgemaakte bruschetta’s. Op zo’n avond creëer je verbinding met een leuke club mensen bij elkaar.”

Nieuwe huurders

Bovendien noemt Don het pand te klein om elkaar te ontwijken. “Je komt elkaar vaak genoeg tegen in de gang en vraagt hoe het met iemand gaat. Juist op die waardevolle momenten samen merk ik dat er automatisch hulpvragen op tafel komen. Je merkt dat ieder elkaar op een warme manier probeert te helpen en daar ontstaan mooie samenwerkingen.” Het is de fijne sfeer waardoor mensen kiezen om bij De Pastorie te gaan huren. “Mensen praten erover in andere gezelschappen en zo komen nieuwe huurders op ons pad.”

Hartverwarmend

Werken met een team van mensen om zich heen is Don gewend voor zijn eigen bedrijf DON Bureau. “Je merkt in deze moeilijke tijd rondom het coronavirus dat het juist belangrijk is om meer begrip naar elkaar toe te tonen. Bij ons werken collega’s met een gezinssituatie en dan is thuiswerken niet altijd ideaal. Als blijk van waardering hebben we onze collega’s bedankt met een headset, puzzel en mooie kaart. Daar ontvingen we vele hartverwarmende reacties op. Zo sprak een collega: ‘Ik ben aangenaam verrast en zelfs een beetje ontroerd. Dit maakt DON Bureau speciaal’. Iedereen werkt voor elkaar en dat maakt ondernemen voor dit bedrijf en op deze locatie zo bijzonder!”

Reacties zijn uitgeschakeld.