Ruud ervaart bij De Pastorie het beste van twee werelden: ‘Ik vind het prettig om rustig te werken én om mensen te ontmoeten’

Ruud ervaart bij De Pastorie het beste van twee werelden: ‘Ik vind het prettig om rustig te werken én om mensen te ontmoeten’

Op het moment dat zijn kantoor aan huis klaar is voor gebruik, besluit Ruud Proost (49) twee weken later een intrede te doen in Kantoorvilla De Pastorie. De plek waar hij na een jaar ondernemen enorm op zijn plek zit. “Hier kan ik een werkritme aanhouden: om half 9 de deur uit en rond etenstijd weer terug naar huis toe.”

Het is een jaar geleden als Ruud Proost zijn eigen bedrijf Proost Financial Services (PFS) opricht. Na jarenlange ervaring als financieel directeur in diverse internationale organisaties besluit hij met zijn opgedane kennis onder andere mkb’ers te gaan ondersteunen.

Gemoedelijk

Hoe hij dat ervaart? “Het zijn twee werelden. Ik heb altijd in grote kantoren gewerkt met veel mensen op de werkvloer en een steriele inrichting. Terwijl: hier heb je niet het gevoel dat je in een kantooromgeving werkt. Het oude pand straalt een huiskamergevoel uit. Het is wat gemoedelijker en dat maakt het een fijne werkomgeving.”

Samen ondernemen

Hoewel Ruud een kantoor huurt voor zijn eigen onderneming, heeft hij veel contact met andere ondernemers in het pand. “Ik vind het prettig om rustig te werken én om mensen te ontmoeten. Hoe is het? Goedendag zeggen, dat hoort erbij. Met de collega’s van Don Bureau heb ik intenser contact omdat dit een opdrachtgever van mij is. We hebben bijna dagelijks contact.”

Toekomst

Ruud is tevreden met zijn kantoor in De Pastorie. “Als ik wil, kan ik hier met nog iemand werken, maar alleen ondernemen bevalt me prima. Af en toe maak ik gebruik van de vergaderruimte en hebben we daar een overleg met zo’n vijf mensen. Zodra ze hier binnenstappen zijn ze enthousiast over het gebouw, hoe het is ingericht en de sfeer. Dat doet me steeds opnieuw beseffen dat ik hier erg naar mijn zin werk.”

Reacties zijn uitgeschakeld.